środa, 25 września 2013

Schab w śmietanie z kurkami

Składniki

  • parę plastrów schabu
  • cebula
  • 20 dag kurek
  • 250-300 ml śmietany 30%
  • sól
  • pieprz biały
  • rozmaryn

Przygotowanie
Mięso pokroić w plastry i rozbić cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Kotlety wysmażyć na złoto.  Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, lub piórka. Zeszklić na maśle, wraz z oczyszczonymi kurkami. Mięso połączyć z kurkami i zalać śmietaną. Posypać szczyptą roztartego w dłoniach rozmarynu . Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem.


     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf