Składniki
- 3 długie cukinie
- natka pietruchy
- zielona cebulka
- sól
- pieprz
- tymianek
- mąka
- śmietana 12%
- oliwa
- majonez cytryna
- główka do dwóch czosnku
- 2 jaja
Przygotowanie
Cukinie obrać, zetrzeć na grubym tarle. Natkę i cebulkę opłukać, drobno posiekać. Czosnek obrać, zetrzeć na cienkim tarle, połowę wraz z zieleniną i 4 łyżkami mąki dodać do cukinii. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Smażyć na złoto na oliwie. W naczyniu połączyć 3 łyżki śmietany z 2 łyżkami majonezu, dodać resztę startego czosnku i parę kropel soku z cytryną i wmieszać. PLacki ułożyć na talerzu, polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...