Składniki:
- 3 marchewki
- 1 mały seler
- 2 korzenie pietruszki
- 4 ziemniaki
- 4 ogórki kiszone
- 1/2 cebuli
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 jabłko
- 5 jaj
- 1 słoiczek majonezu
- 1 łyżka musztardy
- kilka gałązek koperku do dekoracji
- szczypiorek do dekoracji
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Wszystkie warzywa, z wyjątkiem konserwowych i cebuli, ugotuj razem, nie obierając ich wcześniej.
Ostudzone warzywa, jajka, ogórki kiszone, cebulę oraz jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj odsączone z zalewy groszek i kukurydzę. Wszystko skrop sokiem z cytryny, dodaj majonez i łyżkę musztardy. Na koniec przypraw solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku i szczypiorku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...