środa, 4 września 2013

Kotlet schabowy z żółtym serem


Składniki
  • schab ser żółty
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie
Schab pokroić w cienkie plastry. Bardzo cienko rozklepać. Posolić, lekko dodać pieprzu. Na rozbitego, przyprawionego kotleta położyć gruby plaster sera żółtego, a na ser drugiego kotleta. Następnie opanierować - mąka, jajko, bułka tarta i powtórzyć czynność. Smażyć w głębokim oleju, na złoto - wyjdą soczyste, i ser się rozpuści.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf