przed pieczeniem |
Składniki
- udziec z indyka
- 3 marchewki
- jeden por
- seler
- 2 pietruszki (czyli można użyć po prostu włoszczyzny)
- cebula
- główka czosnku
- pół papryki czerwonej
- kilka małych ziemniaków
- majeranek
- czosnek granulowany
- pieprz
- vegeta
- papryka ostra
- sos sojowy
- oliwa/smalec
Przygotowanie
Udziec indyka obmyć, do miski dać łyżkę oleju, przyprawy, obtoczyć mięso i włożyć do lodówki na parę godzin, aby się zamarynowało. Warzywa obrać opłukać. Paprykę w paski, marchew, pora, pietruszkę pokroić w plastry. Selera w pokroić w słupki, cebulę w piórka, Czosnek w cienkie plasterki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki Na smalcu obsmażyć mięso,. Następnie doprawić warzywa i również obsmażyć. Piekarnik nastawić na 180 stopni, naczynie żaroodporne wyłożyć warzywami, na to położyć mięso, pokropić sosem sojowym i piec 1 do 1,5 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...