środa, 25 września 2013

Tradycyjny kotlet drobiowy




Składniki

  • jajo
  • filet z kurczaka
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • oliwa lub olej słonecznikowy

Fileta należy odfiletować z kostki, oczyścić z błon i opłukać. Następnie cienko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i curry. Jajo rozbełtać dodać trochę wody, lub mleka. Pierś obtoczyć w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Jeżeli chcemy grubszą panierkę, ponownie moczymy w jaju i obtaczamy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf