piątek, 4 kwietnia 2014

Sos tatarski

 Składniki

  • kilkanaście pieczarek marynowanych
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 3 majonezu kielecki
  • łyżka musztardy
  • pieprz
  • cukier


Przygotowanie

Pieczarki i ogórki pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Włożyć do naczynia, połączyć ze żmietaną i majonezem, doprawić do smaku. Pyszny do świątecznej wędliny i jajek na twardo. Ja bardzo lubię z jajkiem, więc do samego sosu jajek już nie dodaję.

7 komentarzy:

  1. Ja też uwielbiam sos tatarski ! Ela.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy sama go nie robiłam, ale chyba warto i spróbuję, bo te sklepowe sosy jakieś niedobre ostatnio...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę zabawy z krojeniem, ale generalnie nie drogo, a domowe sto razy lepsze niż słoikowe. I wiesz co jesz :) Ja raz w życiu, już dawno jadłam tatarski ze słoika i w ogóle smakowo nie przypominał sosu tatarskiego.

      Usuń
  3. O normalnie taki sos jak robiła moja babcia. Basia

    OdpowiedzUsuń
  4. zamiast pieczarek o niebo lepiej smakuje z grzybami marynowanymi

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf