wtorek, 15 kwietnia 2014

Pieczona biała kiełbasa z musztardą

Składniki
  • dobra biała kiełbasa
  • kilka cebul
  • musztarda
  • brandy
  • pieprz cayenne
  • rozmaryn
  • majeranek
  • brandy
  • olej

Przygotowanie
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na łyżce oleju cebulę mocno przesmażyć, zdjąć z ognia. Na ten sam tłuszcz wyłożyć kiełbasę, ja ją nacięłam delikatnie, jak taką na grilla. Temperaturę smażenia podkręcić na maximum. Polać kiełbasę brandy, mocno zacznie skwierczeć, obracać, przesmażać. Z powrotem włożyć cebulę, dodać trochę sarepskiej musztardy, i po szczypcie pieprzu cayenne, majeranku i otartego w dłoniach rozmarynu. Podlać odrobiną wody, zmniejszyć ogień, poddusić wszystko. Następnie wyjąć kiełbasę z cebuli, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec jeszcze do 30 minut. Podać z sosem cebulowo musztardowym z duszenia i ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf