- dobra biała kiełbasa
- kilka cebul
- musztarda
- brandy
- pieprz cayenne
- rozmaryn
- majeranek
- brandy
- olej
Przygotowanie
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na łyżce oleju cebulę mocno przesmażyć, zdjąć z ognia. Na ten sam tłuszcz wyłożyć kiełbasę, ja ją nacięłam delikatnie, jak taką na grilla. Temperaturę smażenia podkręcić na maximum. Polać kiełbasę brandy, mocno zacznie skwierczeć, obracać, przesmażać. Z powrotem włożyć cebulę, dodać trochę sarepskiej musztardy, i po szczypcie pieprzu cayenne, majeranku i otartego w dłoniach rozmarynu. Podlać odrobiną wody, zmniejszyć ogień, poddusić wszystko. Następnie wyjąć kiełbasę z cebuli, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec jeszcze do 30 minut. Podać z sosem cebulowo musztardowym z duszenia i ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...