wtorek, 1 kwietnia 2014

Klops z jajem

Składniki

  •     0,5 kg wołowiny
  •     0,5 kg wieprzowiny
  •     3 cebule
  •     3 ząbki czosnku
  •     5 jajek na twardo
  •     1 surowe jajko
  •     bułka tarta
  •     sól
  •     pieprz


Przygotowanie
Mięso, cebulę, czosnek zmielić. Ja wkładam do robota i samo się wszystko miesza i sieka. Wymieszać całość z surowym jajkiem, doprawić. Formę posmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą. Wyłożyć połową mięsa keksówkę, następnie ułożyć jajka na twardo i przykryć resztą mięsa. Piec około 50 minut w 180 stopniach. Żeby klops nie był zbyt suchy, przez pierwsze 20 minut pieczenia przykryć go folią aluminiową. Klopsa podawać można z ulubionym sosem. (paprykowy, czosnkowy, pieczarkowy)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf