sobota, 26 kwietnia 2014

Muffiny z jagodami

Składniki

  • 2 jajka
  • 100 g masła
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki białego cukru
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • jagody


Przygotowanie

Masło roztopić. Jagody jeśli świeże umyć i osączyć. Ja użyłam mrożonych jeszcze zapasów. Do wysokiego naczynia przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, do drugiego naczynia dać składniki mokre. Jaja z cukrem, masło, jogurt (temperatura pokojowa) i ręcznie dokładnie wymieszać. Mokre składniki wlać do suchych, ręcznie wymieszać. Gęste ciasto wyłożyć do foremek, około 3/4 - jeśli damy do całej wyleją się podczas pieczenia. Na wierzch, można też na spód wyłożyć jagody. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut do tzw suchego patyczka.
  
   

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf