- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/4 szklanki migdałów
- 1/2 szklanki pistacji
- 1/4 szklanki suszonych żurawin
- 1/4 szklanki posiekanych suszonych śliwek
- 2 łyżki nasion lnu
- 1/2 szklanki miodu
Przygotowanie
Wymieszać płatki owsiane z orzachami, bakaliami i nasionami lnu. Miód wlać do rondla, doprowadzić do wrzenia, wsypać wymieszane powyższe składniki i delikatnie gotować już na zmniejszonym ogniu około 3-4 minuty. Wyłożyć powstałą masę na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawić do lodówki co najmniej na kilka godzin. Po całkowitym ostygnięciu pokroić. Powinno wyjść około 6 batoników. Orzechy można dodać jakie lubimy, podobnie z bakaliami, można dodać np pestki dyni. To zdrowa przekąska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...