- kilkanaście pieczarek marynowanych
- 3 ogórki kiszone
- 3 łyżki śmietany 12%
- 3 majonezu kielecki
- łyżka musztardy
- pieprz
- cukier
Przygotowanie
Pieczarki i ogórki pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Włożyć do naczynia, połączyć ze żmietaną i majonezem, doprawić do smaku. Pyszny do świątecznej wędliny i jajek na twardo. Ja bardzo lubię z jajkiem, więc do samego sosu jajek już nie dodaję.
Ja też uwielbiam sos tatarski ! Ela.
OdpowiedzUsuńNigdy sama go nie robiłam, ale chyba warto i spróbuję, bo te sklepowe sosy jakieś niedobre ostatnio...
OdpowiedzUsuńTrochę zabawy z krojeniem, ale generalnie nie drogo, a domowe sto razy lepsze niż słoikowe. I wiesz co jesz :) Ja raz w życiu, już dawno jadłam tatarski ze słoika i w ogóle smakowo nie przypominał sosu tatarskiego.
UsuńO normalnie taki sos jak robiła moja babcia. Basia
OdpowiedzUsuńA taki, podobny robiła moja mama :)
Usuńzamiast pieczarek o niebo lepiej smakuje z grzybami marynowanymi
OdpowiedzUsuńMożliwe :) jednak my jemy tak
Usuń