wtorek, 15 kwietnia 2014

Roladki schabowe faszerowane białą kiełbasą i wędzoną śliwką

Składniki
*na 4 roladki
  • schab około 0,5 kg
  • jedna biała kiełbasa
  • kilka wędzonych śliwek (nie suszonych, wędzone są bardziej aromatyczne)
  • jajko
  • bułka tarta
  • majeranek
  • słodka papryka
  • sól

Przygotowanie
Białą kiełbasę obrać ze skórki,dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżeczki majeranku, 5 wędzonych śliwek, wrzucić składniki do robota, który nam to wszystko wymiesza i zsieka. Schab podzielić i rozbić na cienkie kotlety, oprószyć solą. Na środek każdego kotleta wyłożyć farsz, ja wyłożyłam grubiej. Zawinąć w roladki, oprószyć z wierzchu papryką słodką. Zawinąć każdą roladkę w folię aluminiową, w taki baton, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 - 60 minut. Po upieczeniu, jak zdejmiemy folię będziemy mieli ładne roladki bez użycia nitek, które np mojego Lubego bardzo drażnią ;-) Jako że pieczemy bez użycia tłuszczu, podałam te roladki z sosem chrzanowym. Iście niebo w gębie :)

Sos chrzanowy




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf