wtorek, 1 kwietnia 2014

Różowe jaja faszerowane śledziem

Składniki:
  • 5 jajek
  • 1 duży burak
  • 1 filet śledziowy
  • cytryna
  • kawior czerwony
  • koperek
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie
Ugotować jajka na twardo i obrać. Przekroić każde na pół. Żółtka wyjąć, przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Buraka pokroić, włożyć do miski, zalać wrzątkiem i włożyć białe połówki jaj na około godzinę. Fileta śledziowy podzielić, 2/5 pokroić w cienkie paski, pozostałą część zblendować wraz z żółtkami, dodać łyżkę śmietany, sok z cytryny do smaku. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z posiekaną resztą śledzia i włożyć farsz do lodówki. Następnie po schłodzeniu farszu, i zabarwieniu jaj wyciągamy składniki. Na białka układamy śledziowy farsz, ozdobić koperkiem i czerwonym kawiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf