wtorek, 15 kwietnia 2014

Jaja w sosie chrzanowym

Składniki

  • jaja - ilość zależna od tego ile zjemy
  • masło
  • mąka
  • chrzan tarty np polonaise
  • mleko
  • sól
  • pieprz
  • śmietana 12%


Przygotowanie
W rondelku rozpuścić 2 łyżki masła, zasypać 2 łyżkami mąki, mieszać, zalać połową szklanki mleka (lub wody), mieszać aby nie powstały grudki, zmniejszyć ogień, dodać chrzan, w ilości jakiej zjemy, mieszać, doprawić można dodać śmietany jeżeli wyjdzie zbyt ostre, doprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo. :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf