wtorek, 15 kwietnia 2014

Babka kokosowa

Składniki
  • 230 g miękkiej margaryny do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
  • aromat waniliowy
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 niepełne szklanka wiórków kokosowych
  • puszka mleka kokosowego


Przygotowanie

Margarynę utrzeć z cukrem i aromatem waniliowym na gładką masę. Stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas ucierając ciasto, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko kokosowe i wiórki i zmiksować na jednolitą masę. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Piec 50 - 60 minut w 160 stopniach.

2 komentarze:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf