czwartek, 14 sierpnia 2014

Banany smażone z jogurtem, miodem i orzechami włoskimi

Składniki


  • 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich (*można użyć pistacji, migdałów)
  • 2 łyżki płynnego miodu (z syropem klonowym również pyszne)
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki masła
  • 4 banany


Przygotowanie

Orzechy posiekać, prażyć na patelni (bez używania tłuszczu!). Wlać po 1-2 minutach miód (można dać go więcej jak kto lubi). Zdjąć z ognia, dodać jogurt, dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Na patelce roztopić masło. Banany obrać i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Ułożyć na talerzu. Polać sosem z orzechami. Podawać ciepłe.

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf