piątek, 6 czerwca 2014

Deser za chmurką

Składniki

  • niebieska lub turkusowa galaretka Wodzisław
  • śmietana 30%

Przygotowanie

Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, i schować do lodówki celem stężenia. Śmietanę 30 ubić na sztywno, można dodać śmietan fixu by zachowała swoją konsystencję. Tężejącą galaretkę wymieszać widelcem i w pucharkach małą łyżeczką ułożyć na przemian galaretkę i śmietanę, tak aby miało to wygląd nieba i chmurek. Tzn małą łyżeczką warstwy galaretki układać, a śmietanę przy samej szklance.


1 komentarz:

  1. Pomysł fenomenalny. Chyba jeszcze nie widziałam w sklepie niebieskiej galaretki. Będę musiała poszukać

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf