- udko z kurczaka
- pół średniego kalafiora
- dwie mniejsze pietruszki
- 1/4 średniego selera
- 3 marchewki
- 2-3 ziemniakipół kalarepki
- koperek
- śmietana 30%
- sól morska
- pieprz ziołowy
- ziele angielskie
- cebula
Przygotowanie
Nóżkę opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Cebulę obrać, połowę włożyć wraz z trzema ziarnami ziela angielskiego do garnka. Gotować wywar około 30 minut. Warzywa obrać, pokroić. Kalafiora podzielić na różyczki, marchew, seler i pietruszkę część zetrzeć, część pokroić w talarki. Kalarepkę w słupki. Ziemniaki w kostkę. Dodać do wywaru, gotować do miękkości warzyw. Dodać do smaku soli i pieprzu. Na końcu dodać posiekany koperek, 50 ml śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...