poniedziałek, 9 czerwca 2014

Zupa kalafiorowa

Składniki (na mały garnuszek)

  • udko z kurczaka
  • pół średniego kalafiora
  • dwie mniejsze pietruszki
  • 1/4 średniego selera
  • 3 marchewki
  • 2-3 ziemniakipół kalarepki
  • koperek
  • śmietana 30%
  • sól morska
  • pieprz ziołowy
  • ziele angielskie
  • cebula

Przygotowanie

Nóżkę opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Cebulę obrać, połowę włożyć wraz z trzema ziarnami ziela angielskiego do garnka. Gotować wywar około 30 minut. Warzywa obrać, pokroić. Kalafiora podzielić na różyczki, marchew, seler i pietruszkę część zetrzeć, część pokroić w talarki. Kalarepkę w słupki. Ziemniaki w kostkę. Dodać do wywaru, gotować do miękkości warzyw. Dodać do smaku soli i pieprzu. Na końcu dodać posiekany koperek, 50 ml śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf