piątek, 6 czerwca 2014

Kompot truskawkowy

Składniki
  • 250 dag truskawek bez szypułek
  • cukier


Przygotowanie
Opłukane, odszypułkowane truskawki zalać połową litra wody. Dodać 1/4 szklanki cukru, lub więcej jeśli ktoś lubi bardzo słodki. Gotować do wrzenia. Podawać mocno schłodzony w upalne dni :-)
PS. na 500 dag truskawek - litr wody, ja dałam mniej truskawek, bo wolimy co dziennie świeży.

1 komentarz:

  1. ach :)
    a ja jutro idę na popołudniowy dyżur i od rana planuję zrobić sernik na zimno z truskwakami :)))))

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf