środa, 11 czerwca 2014

Grillowane roladki z bakłażana, z serem feta i orzechami

Składniki

  • duży bakłażan lub dwa małe
  • ser feta
  • 20g orzechów włoskich
  • łyżka jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz cayenne
  • bazylia
  • oregano
  • oliwa

Przygotowanie

Bakłażany umyć. Pokroić wzdłuż na cienkie paski, umieścić w misce z wodą na pół godziny, aby usunąć goryczkowy posmak. Osuszyć plastry papierowym ręcznikiem. Skropić oliwą i smażyć na grillu po 2-3 minuty z każdej strony. Wymieszać ser feta, posiekane orzechy, jogurt  przyprawy do smaku. Pasta nie powinna być rzadka. Farsz ułożyć na plastrach i zawinąć w roladki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf