- 1 kalarepka
- 200 g pieczarek
- 200 ml śmietana 30%
- sól morska
- pieprz ziołowy
- 180 g sera żółtego
- 5 dużych rzodkiewek
- bułka tarta
Przygotowanie
Kalarepę obrać, pokroić w talarki. W rondelku zagotować osoloną wodę i do wrzątku wrzucić kalarepę - blanszować pięć minut. Wyjąć i włożyć do naczynia z zimną wodą. Pieczarki obrać, opłukać i pokroić w talarki. Na maśle podsmażyć i oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Rzodkiewkę opłukać, pokroić w talarki. Ser zetrzeć. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Na spód naczynia w którym będziemy piec wyłożyć kalarepę, pieczarki, rzodkiewkę i posypać serem. Następnie znowu ułożyć kalarepę, zalać całość śmietaną. Posypać wierzch bułką tartą i zapiekać 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...