wtorek, 17 czerwca 2014

Pomidory faszerowane twarogiem

Składniki

  • 200g twarogu półtłustego
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidory
  • sól morska
  • biały pieprz

Przygotowanie

Ser z czosnkiem włożyć do malaksera, zmielić. Natkę i koperek opłukać, posiekać, dodać do twarogu, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać dwie łyżki majonezu. Wymieszać. Pomidory umyć, przekroić na pół. Wydrążyć miąższ i wypełnić środek twarogiem. Udekorować natką lub koperkiem. *dietetycznie ominąć majonez i zastąpić 4g oliwy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf