Właściwości buraka: :KLIK: |
Składniki
- 3 kg buraków
- 4 duże cebule
- 4 duże papryki czerwone
zalewa
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka octu
- 6 łyżek oleju
Przygotowanie
Buraki ugotować. Obrać, zetrzeć na grubym tarle. Cebulę obrać, sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wyczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kosteczkę. Z pozostałych składników zagotować zalewę, wrzucić do tejże zalewy cebulę z papryką i gotować 15 minut. Następnie włożyć do tego buraki, zagotować. Gorące przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut. Po pasteryzacji słoiki ułożyć do góry dnem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...