czwartek, 29 sierpnia 2013

Buraki marynowane z papryką

Właściwości buraka: :KLIK:

Składniki
  • 3 kg buraków
  • 4 duże cebule
  • 4 duże papryki czerwone

zalewa
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Buraki ugotować. Obrać, zetrzeć na grubym tarle.  Cebulę obrać, sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wyczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kosteczkę. Z pozostałych składników zagotować zalewę, wrzucić do tejże zalewy cebulę z papryką i gotować 15 minut. Następnie włożyć do tego buraki, zagotować. Gorące przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut. Po pasteryzacji słoiki ułożyć do góry dnem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf