- pół kostki masła (125 g)
- 1,5 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 140 g skondensowanego, niesłodzonego mleka
- 3 szklanki płatków owsianych
- 3 bardzo czubate łyżki masła orzechowego (najlepiej typu 'crunchy', z kawałkami orzeszków)
Płatki owsiane wsypać do dużej miski, dodać masło orzechowe. Pierwsze cztery składniki zagotować w małym rondelku, ciągle mieszając. Gotować jedną minutę od momentu zagotowania. Zdjąć z palnika, wsypać do miski z płatkami i dokładnie wszystko wymieszać. Układać łyżką nieduże kopczyki na papierze do pieczenia lub folii i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego :)
Narobiłaś smaka :P
OdpowiedzUsuńto trzeba zrobić :P już jesiennie słoty i chłody,nic tylko gorąca herbata i ciasteczka :)
Usuń