środa, 10 września 2014

Kabanos w cieście francuskim

Składniki

  • kabanos Tarczyński pepperoni (lub inny - generalnie jaki nam smakuje)
  • pasy ciasta francuskiego
  • ser żółty typu cheddar
  • jajko

Przygotowanie

Na prostokątny pasek ciasta francuskiego położyć kabanosa owiniętego cienkim plasterkiem sera. Całość zawinąć w rulonik. A rulon delikatnie złożyć w okrąg. Końce najlepiej spiąć wykałaczką. Na zewnętrznej stronie okręgu zrobić nacięcia. Posmarować całość rozmąconym jajkiem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 20 - 25 minut. Podawać z ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf