poniedziałek, 15 września 2014

Bitki wołowe

Składniki

  • 0,5 kg mięsa wołowego z udźa
  • sos sojowy ciemny
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • olej
  • cebula
  • majeranek
  • czosnek
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie

Przygotowanie

Mięso pociąć na plastry, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Włożyć na rozgrzany olej i obsmażyć na złoto z każdej strony. Cebulę posiekać w kostkę i włożyć do mięsa, podsmażyć. Dodać posiekany czosnek, dwie łyżki sosu sojowego, zalać dwoma szklankami wody. Dodać ziele angielskie, liście laurowe. Łyżeczkę majeranku i dusić około dwóch godzin, do miękkości mięsa, dolewając wody która odparuje. Do smaku dosolić i dodać pieprzu. Oprószyć całość mąką, wymieszać, zagotować. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

1 komentarz:

  1. Znowu ślinka cieknie, uwielbiam dobrą wołowinkę:)))
    Pozdrawiam cieplutko!!!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf