- 0,5 kg mięsa wołowego z udźa
- sos sojowy ciemny
- sól
- pieprz
- mąka
- olej
- cebula
- majeranek
- czosnek
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
Przygotowanie
Mięso pociąć na plastry, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Włożyć na rozgrzany olej i obsmażyć na złoto z każdej strony. Cebulę posiekać w kostkę i włożyć do mięsa, podsmażyć. Dodać posiekany czosnek, dwie łyżki sosu sojowego, zalać dwoma szklankami wody. Dodać ziele angielskie, liście laurowe. Łyżeczkę majeranku i dusić około dwóch godzin, do miękkości mięsa, dolewając wody która odparuje. Do smaku dosolić i dodać pieprzu. Oprószyć całość mąką, wymieszać, zagotować. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Znowu ślinka cieknie, uwielbiam dobrą wołowinkę:)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko!!!