niedziela, 19 stycznia 2014

Sos truskawkowy


Składniki
  • 250 g truskawek
  • pół szklanki wody
  • cukier puder (lub miód, syrop z agawy, syrop klonowy)
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Włożyć do naczynia, zalać pół szklanki wody, dodać sok z cytryny, doprawić cukrem pudrem lub miodem/ syropem z agawy etc. Zblendować, zagotować, aż zgęstnieje. Jeśli wyjdzie za rzadki dodać trochę wody, aby był bardziej aksamitny trzeba go przecedzić przez sitko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf