- ser feta
- zielona fasolka szparagowa
- pomidory
- opcjonalnie zielone/czarne oliwki
- 2 łyżki oliwy
- kilka kropel soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy diżońskiej
- 1/2 łyżeczki miodu
Przygotowanie
Fasolę opłukać, oczyścić jeśli kupujemy świeżą, można też użyć ciętej mrożonej, ugotować. Ser feta pokroić w kostkę, oliwki na połówki. Pomidora sparzyć, pokroić w kostkę. Ugotowaną fasolę odcedzić, połączyć z pozostałymi składnikami. Przygotować sos winegret - mianowicie dwie łyżki oliwki, kilka kropli soku z cytryny, łyżkę musztardy i pół łyżki miodu dokładnie wymieszać ze sobą i polać sałatkę. Sałatka lekka, doskonała do pstrąga, mięs i jako przekąska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...