sobota, 11 stycznia 2014

Sałatka z zielonej fasoli szparagowej

Składniki
  • ser feta
  • zielona fasolka szparagowa
  • pomidory
  • opcjonalnie zielone/czarne oliwki
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy diżońskiej
  • 1/2 łyżeczki miodu

Przygotowanie
Fasolę opłukać, oczyścić jeśli kupujemy świeżą, można też użyć ciętej mrożonej, ugotować. Ser feta pokroić w kostkę, oliwki na połówki. Pomidora sparzyć, pokroić w kostkę. Ugotowaną fasolę odcedzić, połączyć z pozostałymi składnikami. Przygotować sos winegret - mianowicie dwie łyżki oliwki, kilka kropli soku z cytryny, łyżkę musztardy i pół łyżki miodu dokładnie wymieszać ze sobą i polać sałatkę. Sałatka lekka, doskonała do pstrąga, mięs i jako przekąska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf