- ser camembert
- mączka migdałowa
- mąka pszenna
- bułka tarta
- jajko
- sól
- pieprz
- masło lub olej arachidowy
Przygotowanie
Ser okroić ze skórki z wierzchu i na spodzie, przekroić wzdłuż na trzy części. Bułkę tartą wymieszać w misce z mączką migdałową, pszenną, solą i pieprzem. Jajko wbić do drugiej miski i roztrzepać widelcem. Olej rozgrzać w rondlu. Sery zanurzać najpierw w jajku, następnie w panierce i smażyć dwie do trzech minut na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Nie wkładać dużo plastrów sera obok siebie na raz, aby się nie skleiły. Usmażone krążki osączyć na papierowej serwetce, podawać ciepłe. Wyborne w towarzystwie żurawiny, bądź czosnkowego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...