poniedziałek, 27 stycznia 2014

Roladki z kurczaka i szpinaku

Składniki
  • pierś kurczaka
  • szpinak
  • ser feta
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • folia aluminiowa


Przygotowanie

Fileta oczyścić z błon, podzielić wzdłuż na dwie/trzy części. Opłukać, rozklepać bardzo cienko. Posolić, oprószyć pieprzem i słodką papryką. Szpinak rozmrozić- (używam mrożonego w kostkach) włożyć do garnka (około 4-5 kostek), dodać czosnku, soli i gałki muszkatołowej i kawałek sera feta, widelcem dokładnie wszystko wymieszać i podgrzewać, aby odparowała cała woda. Na przygotowane wcześniej mięso wyłożyć farsz, zawinąć w roladki. Fileta przełożyć na folię aluminiową i szczelnie zawinąć, końcówki folii zakręcić tak aby powstał baton. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do 30 minut. Podawać można z sosem serowym, ryżem, surówką. Doskonała alternatywa roladek, bez oleju, tłuszczu i smażenia. Jeśli wybierzemy opcję bez sosu, naprawdę zjemy lekko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf