- pierś kurczaka
- szpinak
- ser feta
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- folia aluminiowa
Przygotowanie
Fileta oczyścić z błon, podzielić wzdłuż na dwie/trzy części. Opłukać, rozklepać bardzo cienko. Posolić, oprószyć pieprzem i słodką papryką. Szpinak rozmrozić- (używam mrożonego w kostkach) włożyć do garnka (około 4-5 kostek), dodać czosnku, soli i gałki muszkatołowej i kawałek sera feta, widelcem dokładnie wszystko wymieszać i podgrzewać, aby odparowała cała woda. Na przygotowane wcześniej mięso wyłożyć farsz, zawinąć w roladki. Fileta przełożyć na folię aluminiową i szczelnie zawinąć, końcówki folii zakręcić tak aby powstał baton. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do 30 minut. Podawać można z sosem serowym, ryżem, surówką. Doskonała alternatywa roladek, bez oleju, tłuszczu i smażenia. Jeśli wybierzemy opcję bez sosu, naprawdę zjemy lekko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...