- 40 dag szynki wieprzowej
- 30 dag zielonej fasoli szparagowej
- 2 torebki kaszy gryczanej
- majeranek
- sos sojowy ciemny
- vegeta
- czosnek
- mała cebula
- pieprz mielony i ziarnisty
- liść laurowy
- ziele angielskie
- bulion wołowy
Przygotowanie
Szynkę pokroić w kostkę, obsmażyć na złoto. Cebulę pokroić kostkę, dwa ząbki czosnku przepuścić przez praskę i również podsmażyć. Do rondla włożyć mięso, cebulę z czosnkiem, dodać dwa, trzy ziela angielskie, dwa liście laurowe, kilka ziaren pieprzu. Dodać majeranku, trochę (małą łyżeczkę) sosu sojowego, doprawić vegetą i pieprzem Dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa. Następnie dodać torebkę kaszy gryczanej - do dwóch i zielonej fasoli szparagowej i gotować jeszcze do dwudziestu minut. Podawać ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...