niedziela, 12 stycznia 2014

Gulasz z szynki z zieloną fasolą szparagową i kaszą gryczaną

Składniki
  • 40 dag szynki wieprzowej
  • 30 dag zielonej fasoli szparagowej
  • 2 torebki kaszy gryczanej
  • majeranek
  • sos sojowy ciemny
  • vegeta
  • czosnek
  • mała cebula
  • pieprz mielony i ziarnisty
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • bulion wołowy

Przygotowanie

Szynkę pokroić w kostkę, obsmażyć na złoto. Cebulę pokroić  kostkę, dwa ząbki czosnku przepuścić przez praskę i również podsmażyć. Do rondla włożyć mięso, cebulę z czosnkiem, dodać dwa, trzy ziela angielskie, dwa liście laurowe, kilka ziaren pieprzu. Dodać majeranku, trochę (małą łyżeczkę) sosu sojowego, doprawić vegetą  i pieprzem Dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa. Następnie dodać torebkę kaszy gryczanej - do dwóch i zielonej fasoli szparagowej i gotować jeszcze do dwudziestu minut.  Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf