Składniki
- kawałek piersi indyczej
- cukinia
- pół selera
- 5 marchewek
- 2 pietruszki
- 2 torebki kaszy jęczmiennej
- bulion drobiowy (z rosołu, lub kostki)
- majeranek
- pieprz
- tymianek
- curry
- papryka słodka
- łyżka oliwy
Przygotowanie
Cukinię obrać, pokroić na pół talarki, marchew w talarki, resztę zetrzeć na grubsze wiórki. (Pokroić warzywa również można wedle uznania.) Do naczynia żaroodpornego wsypać kaszę, warzywa, wymieszać. Zalać bulionem nad poziom kaszy. Wymieszać, posypać tymianek, curry, paprykę słodką. Oliwę wymieszać z majerankiem, papryką słodką, solą, pieprzem i natrzeć mięso, które ułożyć na wierzch kaszy. Wstawić do nagrzanego piekarnika na temperaturę 190 stopni i piec około 60 - 90 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...