poniedziałek, 13 stycznia 2014

Jesienna zupa jarzynowa

Składniki
  •  udko kurze
  • dwa skrzydełka
  • garść zielonej fasoli szparagowej
  • 15 - 20 dag brukselki
  • pół selera
  • 2 pietruszki
  • 3 marchwie
  • kasza jęczmienna
  • vegeta
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • lubczyk

Przygotowanie
Do garnka wlać wodę 1 do 1,5 litra, włożyć opłukane i oczyszczone mięso, dodać 3 ziarna ziela angielskiego i gotować na wolnym ogniu,około 30 minut aby powstał nam wywar mięsny. W między czasie warzywa obrać i opłukać, pokroić w kostkę. Do wywaru dodać warzywa, i torebkę kaszy jęczmiennej. Doprawić do smaku i gotować do 20- 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf