wtorek, 21 stycznia 2014

Gofry

Składniki

  •     3 szklanki mąki
  •     1 szklanka mleka zagęszczonego
  •     1 szklanka wody
  •     80 g masła rozpuszczonego
  •     2 jajka
  •     3 łyżeczki proszku do pieczenia



Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Jeżeli używamy mleka skondensowanego niesłodzonego, należy do składników dodać 4 łyżki cukru. Ciasto nalać do gofrownicy, i zapiekać na złoto. Podawać z owocami, sosami, bitą śmietaną.
Gofry chrupiące, a puszyste w środku.
Powiązane wpisy
Sos truskawkowy

1 komentarz:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmmmm... Aż zjadłabym jednego takiego goferka!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf