poniedziałek, 10 czerwca 2013

Kwaśnica - po górolsku


 Składniki 

  •    1 kg kiszonej kapusty
  •     300 g żeberek wędzonych
  •     1 cebula
  •     2 marchewki
  •     1 pietruszka
  •     1 por
  •     400 g ziemniaków
  •     70 ml oleju
  •     2 łyżki mąki
  •     200 g kiełbasy
  •     przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Sposób przyrządzania:

Żeberka podziel na części. Ugotuj z nich wywar dodając przyprawy i pokrojoną w kostkę włoszczyznę (marchew, pietruszkę, pora). Po 10 min gotowania dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotuj jeszcze przez ok. 10 min, następnie pokrój kapustę kiszoną i dodaj ją do zupy.
 Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z kiełbasą. Następnie dodaj mąkę i dokładnie rozmieszaj, tak aby nie było grudek. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do gotującej się zupy, ciągle mieszając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf