wtorek, 1 lipca 2014

Pierogi z truskawkami

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 250 ml gorącej wody
  • 30 g masła
  • truskawki

Przygotowanie
Mąkę z solą przesiać, dodać roztopione masło i wyrabiać ciasto około 5 minut, odstawić na koło pół godziny. Truskawki umyć, odszypułkować. Stolnicę oprószyć mąką, ciasto podzielić, wałkować na cienki placek. Szklanką wyciąć kółka, włożyć do środka truskawkę i zlepiać pierogi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch. Pyszne po prostu ze śmietaną i cukrem.

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf