niedziela, 6 lipca 2014

Pstrąg pieczony z masłem ziołowym i cytryną

Składniki
  • 1 pstrąg
  • cytryna
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól morska
  • pieprz

Przygotowanie

Pstrąga oczyścić z łusek pod bieżącą wodą, umyć i osuszyć. Rybę skropić cytryną, oprószyć pieprzem i solą. Do moździerza włożyć łyżkę masła, obrane dwa ząbki czosnku,  opłukaną natkę i tymianek, ugnieść na gładkie masło. Włożyć do środka ryby. Na wierzchu położyć plastry cytryny. Piec w koło 180 stopniach do 20 minut.


3 komentarze:

  1. Już czuję ten aromat tymianku i pieczonego pstrąga- mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo zjadłabym, nie ma nic lepszego do pieczonego pstrąga niż cytrynka i trochę ziół.

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf