- 1 pstrąg
- cytryna
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka świeżego tymianku
- pęczek natki pietruszki
- sól morska
- pieprz
Przygotowanie
Pstrąga oczyścić z łusek pod bieżącą wodą, umyć i osuszyć. Rybę skropić cytryną, oprószyć pieprzem i solą. Do moździerza włożyć łyżkę masła, obrane dwa ząbki czosnku, opłukaną natkę i tymianek, ugnieść na gładkie masło. Włożyć do środka ryby. Na wierzchu położyć plastry cytryny. Piec w koło 180 stopniach do 20 minut.
Tez musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńJuż czuję ten aromat tymianku i pieczonego pstrąga- mniam!
OdpowiedzUsuńOoo zjadłabym, nie ma nic lepszego do pieczonego pstrąga niż cytrynka i trochę ziół.
OdpowiedzUsuń