niedziela, 6 lipca 2014

Herbaciany napój rumowy z miętą i cytryną

Składniki

  • 6 torebek czarnej herbaty
  • 6-8 szklanek cukru
  • szklanka soku z cytryny
  • 1,5 szklanki ciemnego rumu
  • kubek świeżej mięty


Przygotowanie

Herbatę zaparzyć w 5 szklankach wrzątku wraz z miętą (naczynie przykryć talerzykiem i zostawić na około 8 minut celem zaparzenia). Wyjąć miętę i torebki herbaciane. Dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia. Dolać trzy szklanki wody przegotowanej, rum i sok z cytryny. Wymieszać i ostudzić. Podawać z lodem.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf