Kolacja na ciepło |
- 3-4 parówki
- pół czerwonej papryki
- mała cebula
- kilka pieczarek
- 2 małe/średnie ogórki kiszone
- przecier pomidorowy
- sól morska
- słodka papryka
- ostra papryka
- pieprz ziołowy
- oliwa
Przygotowanie
Cebulę i pieczarki obrać. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa pokroić na drobną kostkę, parówki w talarki. Do rondla wlać łyżkę oliwy. Włożyć warzywa i poddusić na oliwie. Dodać parówki, zalać 1/3 szklanki wody i gotować. Dodać 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, doprawić do smaku i gotować około 20 minut. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...