sobota, 5 lipca 2014

Gulasz parówkowy

Kolacja na ciepło
Składniki (na 1 porcję)
  • 3-4 parówki
  • pół czerwonej papryki
  • mała cebula
  • kilka pieczarek
  • 2 małe/średnie ogórki kiszone
  • przecier pomidorowy
  • sól morska
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • pieprz ziołowy
  • oliwa

Przygotowanie

Cebulę i pieczarki obrać. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa pokroić na drobną kostkę, parówki w talarki. Do rondla wlać łyżkę oliwy. Włożyć warzywa i poddusić na oliwie. Dodać parówki, zalać 1/3 szklanki wody i gotować. Dodać 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, doprawić do smaku i gotować około 20 minut. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf