środa, 23 lipca 2014

Ogórki szklarniowe w musztardzie



Składniki

  • ogórki zielone szklarniowe
  • 1 słoik musztardy sarepskiej (ok 250ml)
  • 1/2 szklanki cukru
  • ocet 1 szklanka
  • 5 szklanek wody
  • łyżka soli morskiej



Przygotowanie

Ogórki obierać i przekroić na pół wzdłuż ogórka. Pozostałe składniki połączyć i zagotować. Ogórki ułożyć pionowo w słoikach i zalać marynatą. Słoik zakręcić i pasteryzować 15 minut.

1 komentarz:

  1. Bardzo pyszne. Uwielbiam ogórki w musztardzie, dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf