niedziela, 6 lipca 2014

Tagliatelle z kurkami i serem pleśniowym

 Składniki

  • makaron wstążki lub grube nitki
  • 200g kurek
  • 150g sera pleśniowego lazur
  • 200 ml śmietany 30%
  • sól morska
  • pierz
  • masło


Przygotowanie

Makaron ugotować al dente. Kurki dokładnie oczyścić i obrać. Większe grzyby pokroić. Na maśle podsmażyć grzyby, wlać śmietanę i dodać pokrojony ser. Na małym ogniu dusić do rozpuszczenia się sera. Sosu nie zagęszczać, powinien sam się zredukować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podać sos na makaronie.

1 komentarz:

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf