wtorek, 1 lipca 2014

Schab w sosie paprykowym

Składniki

  •     250 g schabu
  •     1 czerwona papryka
  •     1 cebula
  •     250 ml bulionu drobiowego
  •     2 ząbki czosnku
  •     100 ml śmietany 30%
  •     2 łyżki oliwy
  •     sól morska
  •     pieprz czarny
  •     słodka papryka
  •     ostra papryka

Przygotowanie

Schab opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Na woku/patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć mięso na złoto. Zdjąć mięso, dodać łyżkę oliwy. Cebulę i czosnek obrać, posiekać w kostkę. I podsmażyć, dodać ponownie mięso. Zalać bulionem i dusić do miękkości mięsa. Paprykę opłukać, oczyścić z gniazda nasiennego i zsiekać w malakserze na gładką masę. Dodać do gotującego się bulionu wraz z śmietaną. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać trochę papryki słodkiej i ostrej. Sos odlać i ponownie na gładką masę zblendować. Podawać gorące z mięsem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf