- mleko
- czekolada deserowa
- laska wanilii
- kasza manna
- cukier
- cukier puder
- śmietanka 30%
Przygotowanie
Zagotować szklankę mleka z laską wanilii, dwoma łyżkami cukru. Gdy mleko się zagotuje i cukier rozpuści wyjąć laskę wanilii i dodać 3-4 łyżki kaszy mannej. Mieszać, aby się nie przypaliło. Gdy zgęstnieje przełożyć do sylikonowej foremki. W kąpieli wodnej roztopić 8 kostek z tabliczki czekolady deserowej, dodać 20 ml śmietanki 30% i wylać na kaszę manną. Włożyć do lodówki aby deser stężał. Następnie wyłożyć deser na talerzyk - czekoladą do spodu. Truskawki umyć, odszypułkować, zagnieść widelcem w garnuszku i dodać łyżkę wody i łyżkę cukru pudru. Zagotować i polać deser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw ślad po sobie ...