wtorek, 1 lipca 2014

Ucierane ciasto z truskawkami i migdałami

 Składniki

  • 200g masła
  • szklanka cukru
  • 5 jajek
  • pół szklanki mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • *aromat cytrynowy lub pomarańczowy
  • płatki migdałów
  • truskawki

Przygotowanie

Cukier utrzeć na puch z masłem. Dodać jajka ucierając. Dodać pół szklanki mleka, trzy szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, troszkę aromatu. Masę wyłożyć na blaszkę, na wierzch wyłożyć owoce. Migdały uprażyć na patelce i posypać truskawki. Piec w 175 stopniach przed około 50 minut, to tzw suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf