wtorek, 4 listopada 2014

Schab z chorizo

Składniki
  • 120g chorizo
  • 220g schabu środkowego
  • kilka czarnych oliwek (do smaku, można pominąć)
  • masło
  • czarne oliwki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 200g przecieru pomidorowego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • oregano





Przygotowanie

Schab pokroić w plastry, lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na maśle około 2 minuty każdą stronę. Wyjąć schab. Na patelnie wrzucić pokrojone w plastry czarne oliwki. Posiekany czosnek, oraz pokrojoną w piórka cebulkę. Dodać pokrojone w plastry chorizo i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy, oraz mięso. Dolać 1/4 szklanki wody i na małym ogniu dusić, do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolewać po troszce wody. Jednak musi ona odparować, sos sam musi zgęstnieć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Podawać z zapiekanką z kalarepki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf