- 10 dag ładnych liści szpinaku
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 8 pomidorków koktajlowych
- czerwona cebula
- 4 fileciki anchois
- ząbek czosnku
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Najpierw należy przygotować sos. Fileciki anchois posiekać, rozetrzeć z oliwą, połączyć ze zmiażdżonym czosnkiem, octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem. Liście szpinaku umyć, osączyć, rozłożyć na półmisku, polać sosem. Jaja posiekać, posypać sałatkę. Pomidorki poprzekrawać na pół, cebulę obrać, pokroić na pół plasterki, porozdzielać. Poukładać na wierzchu, doprawić pieprzem i solą. Podawać z białym pieczywem.
tak teraz dietetycznie po tych paczkach , ale też bym zjadła :D
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda...zdrowo,kolorowo i wiosennie :)
OdpowiedzUsuń