poniedziałek, 15 lipca 2013

Kruche koperty z pieczarkami

Składniki

  •     30 dag mąki
  •     20 dag margaryny
  •     25 dag kiszonej kapusty
  •     30 dag pieczarek
  •     marchewka
  •     mały por
  •     2 żółtek
  •     2 łyżki śmietany
  •     sól,słodka papryka
  •     3 łyżki oleju

Przygotowanie
Mąkę wsypać na stolnicę dodać schłodzoną margarynę,posiekać
nożem, dodać żółtko,szczyptę soli i śmietanę, składniki
pokruszyć, zagnieść kruche ciasto, schłodzić
Kapustę opłukać,odcisnąć,posiekać.Por umyć pokroić na prążki
i zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, opłukać pokroić na
plasterki, przesmażyć na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych
oczkach.Dodać kapustę, poddusić,przyprawić do smaku przyprawami,schłodzić.Kruche ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5cm. za pomocą małego talerzyka wykroić nożem krążki, na środek każdego kłaść po 1,5 łyżki farszu. Brzegi ciasta połączyć ze sobą, ułożyć na blasze,posmarować żółtkiem rozkłóconym z łyżką wody.
Piec ok. 25 minut w 190 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf