czwartek, 14 listopada 2013

Szynka z jałowcem

Składniki


  •     2,5 kg szynki wieprzowej bez kości
  •     3 łyżki soli
  •     2 ząbki czosnku
  •     łyżeczka słodkiej papryki
  •     łyżeczka majeranku
  •     szczypta kwasku cytrynowego
  •     1/2 łyżeczki pieprzu
  •     1/2 łyżeczki kminku
  •     łyżka suszonych owoców jałowca



Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać, mieszanką natrzeć szynkę. Delikatnie powtykać owoce jałowca. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec około godzinę i 20 minut w temperaturze 180st. Następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze około pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf