środa, 13 listopada 2013

Karp z warzywami

Składniki

  •     4 dzwonki karpia
  •     2 marchewki
  •     1 średni seler
  •     1 por
  •     3 łyżki mąki pszennej
  •     70 ml oleju
  •     50 g margaryny
  •     natka pietruszki
  •     sól
  •     pieprz

Przygotowanie

Warzywa obierać i umyć. Marchew i selera pokroić w słupki, a pora w półksiężyce. Na patelni rozgrzać margarynę i podsmażyć warzywa przez około 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Karpia przyprawić solą, obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Na talerz wyłożyć warzywa, a na nie ułożyć porcje karpia. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf